Καπώνης, Πάνος

Καπώνης, Πάνος

Ο Πάνος Καπώνης, από τους πρώτους ποιητές της λεγόμενης Γενιάς του ’70, γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1947 στο Αγρίνιο. Σπούδασε οικονομικά, νομικά και σκηνοθεσία και σταδιοδρόμησε ως Δικηγόρος στην Αθήνα. Ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, έχει εκδώσει εννέα ποιητικά βιβλία, δύο βιβλία λογοτεχνικών δοκιμίων, ένα με διηγήματα και ένα μυθιστόρημα. Δημοσιεύει επί 50 χρόνια άρθρα και λογοτεχνία σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Από τους ιδρυτές και Γενικός Γραμματέας του λογοτεχνικού σωματείου «Κοινωνία των Δεκάτων», και παλαιότερα της «Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών», ενώ μέχρι και το 2011 ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «δεκατα». Επίσης διετέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα, άμισθος νομικός σύμβουλος της «Εταιρείας Συγγραφέων», χωρίς ποτέ να γίνει μέλος της.

Στις 8-11-2016 η Κυπριακή Πρεσβεία, στη σειρά του καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεοδόση Πυλαρινού «Συζητώντας με τους ποιητές» παρουσίασε το επί 50 χρόνια ποιητικό του έργο, όπως παρουσιάστηκε επίσης και στις 4-11-2019 από τις εκδόσεις «Γκοβόστη» στην σειρά «Ποιητικοί διάλογοι de profundis», με επιμέλεια του αείμνηστου ποιητή Κώστα Παπαγεωργίου.

Παράλληλα έχει συγγράψει οκτώ πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου για τα Πανεπιστήμια ΕΚΠ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών, όπου στο τελευταίο διατέλεσε και επισκέπτης καθηγητής φαρμακευτικού δικαίου για δύο χρόνια.