Μαργιόλας, Ηλίας

«Γεννήθηκα σ’ ένα μικρό χωριό της Αργολίδας, το Αδάμι, το 1946. Αργότερα αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησα το τμήμα Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 1969 παντρεύτηκα κι απέκτησα δυο κόρες. Σήμερα όμως, το ποτήρι της ζωής ξαναγέμισε από την ύπαρξη της μικρής Βασιλικής».

Από τη δεκαετία του 1970 ασχολείται με τη λογοτεχνία, με την οποία διατηρεί μια σχέση βαθιάς αγάπης αλλά όχι επαγγελματικής δέσμευσης. Πήρε μέρος σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπου έλαβε βραβεία και διακρίσεις. Το 1978 διακρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στον ετήσιο κρατικό διαγωνισμό θεάτρου, με το θεατρικό έργο Το κράτος του μόσχου. Το 1985 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο συλλογής διηγημάτων με τίτλο Το παιδί με την καμπάνα (εκδόσεις ΔΡΥΜΟΣ), ενώ το 1996 την πρώτη του ποιητική συλλογή ΑΓΧΕΜΑΧΑ ΚΑΙ ΕΚΗΒΟΛΑ (εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ), λαμβάνοντας και τη χρονιά εκείνη το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2006 δημοσιεύτηκε η δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο Της μικρής Άρκτου, την οποία επιμελήθηκε και εξέδωσε το ελληνο-ιταλικό επιμελητήριο στην ελληνική και ιταλική γλώσσα, μετάφραση Νικόλα Πιετιμόντε. Το βιβλίο αυτό συνοδεύεται από 12 ηχογραφημένα ποιήματα της συλλογής αυτής, ντυμένα με μουσική του Προέδρου του ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου, Βελισσάριου Capocci. Το βιβλίο αυτό είναι η τρίτη ποιητική συλλογή του.

Μαργιόλας, Ηλίας Στο τόξο του φωτός και της σιωπής
Στο τόξο του φωτός και της σιωπής
Kαταπιάστηκα με το γράψιμο, από προσωπική ανάγκη. Για να αβγατίσω έστω λίγο το βήμα μου. Να κατανοήσω τις διαστάσεις του κόσμου, την ευθύνη του Ήλιου....

5,00€