Ρεντίφης, Δημήτρης

0 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΝΤΙΦΗΣ γεννήθηκε στη Λιβαδειά. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές για την αρχαία ελληνική τραγωδία στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Μόναχο. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα της διδακτορικής του διατριβής: «Η οργή στην αρχαία ελληνική τραγωδία».
Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής, Γυμνασιάρχης, Λυκειάρχης και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και σκηνοθέτησε σε σχολεία της χώρας, με συμμετοχή σε ρόλους, ως ηθοποιών, μαθητών και καθηγητών τις τραγωδίες του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος και Ηλέκτρα, του Ευριπίδη Ιφιγένεια η εν Ταύροις.
Δημοσίευσε σε διάφορα έντυπα ποικίλα κείμενα, άρθρα, δοκίμια, μελέτες, διηγήματα, πεζογραφήματα.
Παρακολουθεί με βαθύ σκεπτικισμό την επικαιρότητα και προβληματίζεται με αγωνία για τους κλυδωνισμούς στο σημερινό κόσμο. Οι αντιδράσεις του, οι καταφυγές του, σαν για αγώνα και αντίσταση, για διαφωτισμό και αγρυπνία από in μαθητεία του, είναι η παρακολούθηση κινηματογραφικών και Βεατρικών έργων, η μελέτη της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, οι περιπλανήσεις στα ηχοχρώματα της μουσικής και οι αποδράσεις στις υποσχέσεις της φύσης.
Πιστεύει αμετακίνητα στον άνθρωπο και στη ζωή με την αξία τους, με το ανακρεόντειο, το αριστοτελικό και το πλατωνικό φωτογόνο νόημά τους.