ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS 2018-2019 - ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 70 [Α΄ ΚΥΚΛΟΣ]

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS 2018-2019 - ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 70 [Α΄ ΚΥΚΛΟΣ]

Το περιοδικό ποίησης ΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ οργανώνουν και φέτος τις ποιητικές συναντήσεις που ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2014, με αναγνώσεις ποιημάτων σύγχρονων νέων και νεότατων ποιητών. Στις έξι συνολικά συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι προσκεκλημένοι ήταν οι ποιητές: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΛΑΣ, ΖΕΦΗ ΔΑΡΑΚΗ, ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ, ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ-ΡΟΥΚ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

H πέμπτη χρονιά των Ποιητικών Διαλόγων είναι αφιερωμένη στην ποιητική γενιά του ’70. Στις επτά συναντήσεις του πρώτου κύκλου που θα πραγματοποιηθούν φέτος, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, θα είναι προσκεκλημένοι δύο ποιητές, οι οποίοι θα διαβάζουν ποιήματά τους, θα μιλούν για το έργο τους, καθώς και το έργο ενός εκλιπόντος της γενιάς τους. Συνδεδεμένη με τους ποιητικούς διαλόγους και υποστηρικτικά προς αυτήν, θα είναι η έκδοση μιας νέας σειράς μονογραφιών για ποιητές της Γενιάς του ’70, η οποία θα περιλαμβάνει μια μελέτη για το έργο του εκάστοτε ανθολογούμενου, από έναν έγκριτο κριτικό, ποιητή, ανθολόγηση των ποιημάτων του, καθώς και μια συνέντευξή του.

 

 

Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι προσκεκλημένοι ποιητές:

 

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ – ΝΤΙΝΟΣ ΣΙΩΤΗΣ

 

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019:

ΠΑΝΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ

 

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΑΣ – ΝΑΣΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

 

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019:

ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019:

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΣ

 

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019:

ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ

 

Μεταξύ άλλων, ποιητές για τους οποίους θα συζητήσουν οι προσκεκλημένοι είναι οι εξής: ΑΛΕΞΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟΣ, ΝΑΤΑΣΑ ΧΑΤΖIΔΑΚΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΡΙΑΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΤΖΑΚΗ.

 

Σας περιμένουμε, λοιπόν, στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Γκοβόστη κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα και ώρα 19:30΄.

ΠΙΣΩ