ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS 12/6/2017

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ DE PROFUNDIS 12/6/2017
H συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου και Ώρα 20:00΄ στο Βιβλιοπωλείο De Profundis.
 
Προσκεκλημένοι Ποιητές

ΤΑΣΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΡΗΝΙΩΤΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΛΙΔΑΣ

ΚΙΚΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ

 

 

Συντονίζει ο
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
(Ποιητής-Κριτικός Λογοτεχνίας)
 

Τα τελευταία τρία χρόνια περισσότεροι από εκατό ποιητές έχουν παρουσιάσει το έργο τους στο πλαίσιο των Ποιητικών Διαλόγων, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση για την ποίηση, παλιότερη και σύγχρονη – μια συζήτηση που, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, είναι τόσο ευρεία και πολυδιάστατη που δεν είναι δυνατόν να εξαντληθεί σε μία συνάντηση ή έστω σε μια σειρά συναντήσεων.

Έτσι, λοιπόν, και φέτος τρεις ποιητές, εκπρόσωποι διαφορετικών γενεών, αλλά –για να είμαστε πιο ακριβείς– κυρίως εκπρόσωποι της ποίησής τους, διάβασαν ποιήματά τους και συζήτησαν για θέματα που άπτονται της τέχνης τους. Οι Ποιητικοί Διάλογοι του Οκτωβρίου συνδυάστηκαν με την Απονομή του Βραβείου ¶ρη Αλεξάνδρου. Το Βραβείο Μεταφρασμένης Ποίησης ¶ρης Αλεξάνδρου δόθηκε στον Αλέξανδρο Ίσαρη για τη μετάφρασή των Έξι Ευρωπαίων Ποιητών που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις GUTENBERG.

Οι Δημήτρης Αγγελής, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Νάσος Βαγενάς, Γιώργος Βέης, Μιχάλης Γκανάς, Βαγγέλης Δημητριάδης, Στάθης Ιντζές, Λεωνίδας Κακάρογλου, Γιώργος Κακουλίδης, Λένα Καλλέργη, Ηλίας Κεφάλας, Χάρις Κοντού, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Πάνος Κυπαρίσσης, Ειρήνη Μαργαρίτη, Γιώργος Μαρκόπουλος, Νίκος Μοσχοβάκος, Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Μπλάνας, Κατερίνα Νεστορίδου, Ελένη Ντούξη, Βασιλεία Οικονόμου, Μανώλης Πρατικάκης, Γιώργος Ψάλτης βρέθηκαν στο βιβλιοπωλείο DE PROFUNDIS, διάβασαν ποιήματα και συζήτησαν θέματα όπως η αξία της κριτικής στην ποίηση, ο ρόλος του κριτικού, η σχέση κριτικού-ποιητή, οι γενιές της ποίησης, οι παραδοσιακές και οι σύγχρονες ποιητικές μορφές, καθώς και για τη σημασία της διασκευής ενός λογοτεχνικού ή ποιητικού κειμένου.

Με τη συνάντηση του Ιουνίου ολοκληρώνεται και ο φετινός κύκλος των Ποιητικών Διαλόγων, με την υπόσχεση να επανέλθουμε στα περί ποίησης μετά το καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΣΩ